Affärsliv

Lokal resebyrå tar sikte på exklusiva kunder

Kalmar Artikeln publicerades
Uirá Ramos har precis startat sitt bolag elitresor.se. En online-resebyrå som riktar sig till resenärer i det exklusiva segmentet.
Foto:Mats Holmertz
Uirá Ramos har precis startat sitt bolag elitresor.se. En online-resebyrå som riktar sig till resenärer i det exklusiva segmentet.

Uirá Ramos från Kalmar tar upp kampen mot de etablerade resebyråerna. Nyligen lanserade han online-resebyrån elitresor.se som siktar på kunder som vill resa guldkantat.

Efter nio år som anställd inom turistbranschen har Brasilienfödde Uirá Ramos tagit klivet och startat eget. I april registrerade han bolaget elitresor.se och för en dryg vecka sedan öppnade sajten för bokningar.

– Efter mina år i resebranschen upptäckte jag att de etablerade bolagen siktade brett – men ingen riktade sig enbart mot premiumsegmentet, berättar Uirá Ramos.

På elitresor.se kan man online boka sina egna exklusiva semestrar med flygresor i de dyrare klasserna och hotell med fyra eller fem stjärnor.

– Vi har två delar i verksamheten – kunden kan själv gå in och sy ihop sin resa, som en klassisk onlinebokning. Men vi erbjuder också resor som vi själva paketerar, säger Uirá Ramos.

Vilket mottagande har du fått hittills?

– Inte något har varit negativt. Flygbolag har dessutom sagt till mig att den här typen av tjänst har branschen väntat på i flera år.

Elitresor.se har sitt huvudkontor i Kalmar och företaget är sedan några veckor inne i Kalmar Science Parks incubator. Uirá Ramos har hjälp med marknadsföringen av Felicia Haglund och Stefi Primawati ska ta fram en hållbarhetspolicy för bolaget.

– Det är en viktig fråga som allt mer efterfrågas. Vi kan inte kan kontrollera vad kunden bokar och måste ställa högre krav på våra leverantörer och samarbetspartners.

Vad betyder incubatorn för ditt företag?

– Jättemycket. Dels får jag stort stöd och hjälp av min affärsrådgivare och tillgång till nätverk och aktiviteter. Sedan har vi företag i incubatorn mycket hjälp av varandra.

Elitresor.se lgår live i dagarna men Uirá Ramos har större planer än så. I slutet av 2018 eller i början på 2019 ska sajten vara uppe också i Norge och Danmark. Därefter kan det bli tal om etablering i fler länder.

Har du något personligt drömresmål?

– Det som jag skulle vilja göra är att besöka Titanic-vraket. I dag kan man åka ner med u-båt på 4000 meters djup. Men det kostar ungefär 1,3 miljoner kronor...

Fakta

Uirá Ramos

Ålder: 32.

Familj: Sambo och ett barn på 1,5 år.

Bor: Färjestaden.

Intressen: Förutom jobbet är det familjen.

Aktuell: Har startat online-resebyrån elitresor.se.

Visa mer...