Kalmar

Facket: ”Viktigt att följa lagar och avtal”

Kalmar Artikeln publicerades

Egen lönesättning sätter delvis de fackliga grundprinciperna ur spel, men Jenny Lesko Bellinger på fackförbundet Unionen är i grunden positiv till företag som vill hitta nya vägar framåt.

Enligt henne är det viktigaste av allt att ha ett kollektivavtal som ger skydd mot bland annat lönesänkning.

– Det är viktigt att följa lagar och avtal. Annars har vi inga synpunkter på vilka modeller man har för att sätta medarbetarnas löner, säger Jenny Lesko Bellinger.

Meridiums modell innebär ju att alla medarbetare sänker sina löner vid eventuella konjunktursvackor eller andra ekonomiska nedgångar. Det är alltså inte möjligt?

– Att sänka lönen är inte möjligt för en kollektivansluten medlem. Man kan vid tillfälliga nedgångar bromsa en löneutveckling – men inte sänka.

Jenny Lesko Bellinger, som är gruppchef för Unionen i Kalmar, säger att fackförbundet generellt är positiv till förändringar på arbetsplatser som leder till förbättringar för de anställda.

– Har man ett klimat med stor tilltro till sin personal kan det säkert bli bra. Därmed inte sagt att det passar i alla branscher, säger hon.

Eftersom Meridium bara nyttjat sin lönemodell i ett år är det, enligt Jenny Lesko Bellinger, dessutom för tidigt att dra några slutsatser av effekterna.

– Man brukar säga att det tar tre, fyra år innan en ny modell har satt sig, säger hon.