Nybro

Eva-Marie lämnar som vd för Målerås glasbruk

MÅLERÅS Artikeln publicerades
Eva-Marie Hagström lämnar vd-stolen på Målerås glasbruk.
Foto:Jan Stenqvist
Eva-Marie Hagström lämnar vd-stolen på Målerås glasbruk.

Eva-Marie Hagström lämnar sin tjänst som vd för Målerås glasbruk i november. Hon ska bli utvecklingschef på Kristianstads kommun.

Eva-Marie Hagström rekryterades till Målerås i augusti 2012 och hade innan dess arbetat i 7 år inom Orrefors Kosta Boda. Nu lämnar hon Glasriket för att leda arbete inom samhällsplanering, infrastruktur och turism i Kristianstads kommun.

– Ibland behöver man göra något nytt, och jag kom till en punkt då jag kände att det var dags att ta sig an en ny utmaning. Sedan rätt lång tid tillbaka har jag en särbo som bor i Åhus, så jag har varit en hel del i Skåne; en viss kännedom om södra Sverige har jag ju kunnat skaffa mig. Nu har jag fått en chans att gå in i ett nytt intressant uppdrag, det ska bli jättespännande, säger hon.

Eva-Marie Hagström kom till Målerås glasbruk just efter att Glasriket börjat resa sig ur en djup konjunktursvacka. I dag är glasbruket ett välmående företag som under den senaste femårsperioden rekryterat nya formgivare, som Ludvig Löfgren och Anna Kraitz, och också skaffat sig flera prestigefyllda uppdrag - som att tillverka glasfigurer av karaktärerna i Sagan om ringen-produktionen samt ett uppdrag att tillverka 5700 bärnstensfärgade fasadblock till ombyggnationen av fastigheten Kompassen i Göteborg. Målerås har också ett uppdrag för Ikea.

På själva bruket har det byggts ett besökscenter för turister. Där är också upplevelseparken Barnens Glasrike under uppbyggnad, det väntas stå klart till kommande sommar.

– Jag har trivts, och trivs, enormt bra; Målerås är ett fantastiskt glasbruk på många sätt. Jag har nu jobbat så länge med glas att konstglaset alltid kommer att ha en stor plats i mitt hjärta, säger hon.

Mats Jonasson, ägare till glasbruket, har nu inlett processen att hitta Eva-Marie Hagströms efterträdare.

– Jag fördelar ut mina arbetsuppgifter, men förhoppningsvis kommer det att finnas en ny person på plats i Målerås i november, säger hon.